Öster har sålt landslagsback

Den angolanske landslagsbacken Yamba Asha har sålts av Öster. Han kom inte till Östers första träning för året på måndagen av den enkla anledningen att 30-åringen har bytt klubb.

Yamba Asha kom till Öster under sommaren i fjol med ett antal landskamper i bagaget och epitet som Afrikas bäste vänsterback. Men det blev bara en handfull matcher i Östertröjan för Yamba Ashas del.
Det är ett klubblag i hemlandet Angola som nu får dra nytta av Yamba Ashas tjänster och eftersom Öster har kontrakt med honom så lär det fyllas på i Växjölagets kassa.
Också hans landsman Paolo Figueiredo saknades på Österträning på måndagen. Mittfältaren har fått ledigt av Öster den här veckan, helt enkelt för att söka en annan klubb. Paolo Figueiredo han hunnit fylla 34 år men trots att han har kontrakt med Öster, vill Växjöklubben sälja honom också.
En tredje utländsk spelare saknades när nye tränaren Giles Stille drog igång Östers träning i Växjö Tipshall. Jamaicanen Teafore Bennett dök aldrig upp och förklaringen från klubbledningens sida var att han hade problem med visumet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".