Tingsryd vann sexpoängsmatchen med 5-1

Efter det avbrutna derbyt mot Troja i söndags. tog Tingsryd en närmast nödvändig seger i Olofström med 5-1. Det var en riktig sexpoängsmatch, eftersom TAIF nu ligger bara tre poäng bakom just Olofström, som har tredjeplatsen - den sista kvalplatsen.

Det var inget snack om saken, Tingsryd var det bättre laget i Stålhallen, även om nu Olofström vann skotten med 35-28. Men blekingarna tvingades till svårare avslut och sköt lite väl mycket från sämre lägen. Men det berodde också till en stor del på att Tingsryds defensiva spel fungerade mycket bra.
Det stod 1-0 till Tingsryd efter den första perioden och förmodligen avgjordes det efter halva matchen. Då tillverkade nämligen Mattias Persson 2-0-målet för Tingsryd - trots att TAIF spelade man en man mindre på banan. TAIF gick sedan fram till 5-0 innan hemmalagets reducering kom blott 55 sekunder före slutsignalen.
Tingsryds målskyttar var i tur också ordning Olof Einarsson, Mattias Persson, Larry Pilut, Peter Andersson och Larry Pilut igen. Plus i TAIF inte minst till målvakten Viktor Fast, som hade en räddningsprocent på 97.1!