Storseger när Troja säkrade seriesegern

Troja/Ljungby visar inga tecken tappade segerglöden i division 1-ishockeyn. Onsdagsmatchen innebar en seger med hela 8-0 mot tabellfyran, Pantern från Malmö. Det betyder också att Troja i parktiken har tagit hem serien, laget leder med 18 poäng och tvåan Kristianstad kan ta maximalt just 18 poäng. Men Troja har 58 mål bättre målskillnad!

Det började lite lätt i första perioden, om man ser till vad som komma skulle. Men Troja var mer överlägset än de 2-0 i mål som spikade innan första pausen. Eller vad sägs om 18-9 i skott. Men i den andra perioden var det liksom tvärtom. Troja smällde in sex fullträffar, trots att skottstatistiken var blygsamma 10-9.
Vi kan dessutom notera att Trojas 8-0-mål kom efter 33 och en halv minuts spel, nästan halva matchen återstod alltså att spela. Men som så många gånger tidigare den här säsongen spelade Troja skickligt av  matchen utan att släppa in något baklägesmål.
Trojakeepern Petter Sandström hade före den här matchen en räddningsprocent på 93,4, den siffran putsades ytterligare uppåt förstås.
Trojas mål kom i den här ordningen: Geroge Nistas, Olof Mårs, Daniel Håkansson, Oscar Andersson, Thomas Fahlqvist, Kory Baker och så Thomas Falqvist gånger två.