Storstryk för stukat Dänningelanda

Dänningelanda BTK:s elitserielag lyckades inte följa upp förra helgens fina insats, då de två första elitseriepoängen togs. Igår blev det istället tvärstopp mot regerande svenska mästarna Ärtemark i Teleborgshallen. Laget från Bengtsfors i Dalsland vann lördagsmatchen med klara 6-0.

Men Dänningelandaspelaren Sara Rask var faktiskt nöjd - trots storförlusten.

- Ja, alltså vi visste att Ärtemark är ett av dom bästa lagen och när vi inte kunde ha med varken Yin eller Anna så blev det tungt, säger Dänningelandaspelaeren Sara Rask till SR Kronoberg.

Sara Rask och Filippa Rohdin fick dra ett tungt lass när både Anna Berglund och Wang Jia Yin var skadade. Det i sin tur innebar att både Rask och Rohdin fick ta steget upp på första bordet. Och där väntade betydligt tuffare motstånd för Sara Rask än vad hon är van vid.

- Man får verkligen inget gratis där uppe, men det kom knappst som en överraskning. Då är jag mer förvånad över att jag fick ett set, säger Rask.

Ja, Rask tog faktiskt ett set mot landslagspelaren Susanna Wigow. Men det var också det enda setet som Dännigelanda tog under hela matchen.

6-0 blev det alltså till Ärtemark till slut, och efter nio spelade matcher har Växjölaget sju förluster.

Men de många nederlagen gör inte att Dänningelandatjejerna tappat sugen på att spela bordetennis. Det säger deras tränare Håkan Ivarsson.

- Den fina insatsen från förra helgen gör att vi med tillförsikt ser fram emot kommande matcher, avslutar Håkan Ivarsson.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se