Tusentals strömlösa - igen

Antalet strömlösa i Kronoboberg ökade rejält under natten till söndagen i samband med den kraftiga blåsten.

Som mest var drygt 10 000 av Eons kunder i Kronoberg utan ström, men strax efter klockan nio på söndagsmorgonen var antalet strömlösa nere i drygt 7 200, och värst är det återigen i den västra delen av länet.

- Det var olyckligt att få det här mitt i den andra felavhjälpningen, men vi är nu i full gång med reparationsarbetet, säger Conny Svensson, regionchef på EON.

Och någon prognos för när merparten av de strömlösa i Kronoberg kan få elen tillbaka kan han inte ge.

- Läget efter natten gör att det nu är svårt för mig att ge någon prognos, säger han.

Även när det gäller telefonin är det stora problem, cirka 3 000 av Telias abonnenter saknade på söndagsmorgonen fast telefonförbindelse, men eftersom Telia bara rapporterar de större felen på sin hemsida är det troligtvis betydligt fler än så som är utan telefon.

Flera mindre vägar i länet har också blockerats av nedfallna träd under natten. Men enligt polisen har det inte kommit in några rapporter om personskador.

När det gäller tågtrafiken så står tågen på Kust till Kustbanan helt stilla och ersätts med buss medan tågen på Södra stambanan rullar men i begränsad omfattning.

Det var även en hel del olyckor och avvåkningar under lördagseftermiddagen i samband med snöfall och halka. Men enligt polisen är det ingen som fått några allvarliga skador.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sr.se