Melodifestivalen ger kassaklirr till idrottsföreningar

Melodifestivalen i Jönköping om knappt två veckor ger rejäla förtjänster för idrottsföreningarna i Rottne och Åby Tjureda.

De båda föreningarna har fått i uppdrag av arrangören att hjälpa till med bland annat scenbygget och får dela på 150 000 kronor.

I sju dagar kommer sammanlagt 170 frivilliga från Rottne och Åby att finnas på plats i Jönköping.

– Vi får de här jobben för att vi har en massa duktiga och engagerade människor som gör ett bra jobb, säger Anders Bergstrand i Rottne IF.

Det är lördagen den 3 februari som det är dags för den första av fyra deltävlingar i Melodifestivalen. Och det är Jönköping som står som värd.

Men det är mycket som ska göras innan TV-kamerorna tänds. Hundratals personer arbetar med att ställa iordning arenan och arrangemanget kostar miljoner.

Och för att bli klara i tid tar arrangören flera föreningar till hjälp. Däribland Rottne IF och Åby Tjureda IF.

– Det är jättekul. Man kan vara tillsammans och vi ska till och med sova över, men ibland är det lite jobbigt med allt bärande, säger Anders Bergstrand.

Sammanlagt är det 170 personer från Rottne och Åby som ska åka till Jönköping och jobba. Sju hela dagar delar de upp mellan sig. Och det har inte varit några större problem att få tag på frivilliga säger Anders Bergstrand.

– Nej, det var faktiskt lättare än jag trodde, säger han.

Och som tack för besväret blir det ett rejält klirr i klubbkassorna. 150 000 kronor får de båda klubbarna dela på, pengar som kommer väl till pass.

– Vi kan framförallt driva vår ungdomsverksamhet på ett annat sätt och köpa lite mer grejer. För Åby Tjureda vet vi ju alla vad det innebär med all ström som kostat så mycket i år.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sr.se