Segersviten obruten för Troja efter sekunddramatik

Det blev det 18:e segern i svit för Troja/Ljungby i hockeyettan, men det satt hårt åt hemma mot Helsingborg. Först efter förlängning kunde Troja vinna med 4-3 och det var först bara någon minut före ordinarie matchtids slut som Ljungbylaget kunde vända på tillsytällningen.

För det var Helsingborg som anförde matchen målmässigt i de två första tredjedelarna av matchen. Helsingborg som för övrigt var det lag som senast besegrade Troja, och det just i Sunnerbohov.
Nu gjorde Helsingborg ett mål i första perioden och ett i den andra och det var kanske inte så mycket som talade för att Troja skulle kunna ta den där 18:e vinsten i rad.
Men inte helt oväntat var det Kory Baker som visade hemmalaget vägen med sin reducering fem minuter efter sista pausen. Men 1-3 kom strax efter och som tur var för Troja kunde Olof Mårs reducera bara fyra minuter senare.
Så, bara en minut och två sekunder före 60 minuter slog han till igen, Kory Baker. 3-3 och förlängning. Där behövde Troja bara 45 sekunder för att avgöra, nu var det den andre transatlanten, George Nistas, som säkrade segern och två poäng.
Till helgen beslutar Troja säkerligen om att förstärka laget, inte minst i skenet av att rutinerade forwarden Daniel Håkansson är borta från spel i sex veckor på grund av sitt nyckelbensbrott.