Storseger och Tingsryd bevakar kvalplatsen

Tingsyd hade till slut lekstuga med Jonstorp trots bortaplan och vann med hela 7-0. Därmed är det fortfarande lika mellan TAIF och Olofström i kampen om den tredje och sista kvalplatsen mot Allsvenskan eftersom Olofström vann mot Mörrum.

Men onekligen gjorde Tingsryd sin plikt och lite till mot ett decimerat Jonstorp, som skickat iväg fyra spelare till Helsingborg inför ett kommande samarbete.
Precis som mot Kristianstad hemma senast, började TAIF med ett snabbt mål, om än inte lika snabbt som då. Nu gjorde Linus Näsström ledningsmålet efter knappt tre minuter, precis när hemmalaget hade blivit fulltaligt. Robin Jacobssons 2-0-mål gav en viss trygghet men det var inte förrän i mellanakten som Tingsryd säkrade vinsten. På två röda minuter ökade Linus Nässträm och Olof Svensson till 3 och 4-0 och matchen var avgjord efter 25 minuters spel. Mattias Persson, Peter Andersson och Tomas Lundström fastställde slutsiffrorna. Det sista målet kom på straff - när Tingsryd spelade med två man mindre på isen!
Och faktiskt var Peter Anderssons 6-0 det enda mål som TAIF gjorde i power play trots sju andra tillfällen.