Södertälje körde över Växjö Lakers

Serieledande Södertälje formligen körde över Växjö Lakers i Hockeyallsvenskan de två första perioderna. Det var också då som hemmalaget spikade segersiffrona till 2-0. Att det inte stod mer än 2-0 på anslagstavlan inför sista perioden innebar att Växjö Lakers hade poängchans, men den tog man inte trots uppryckning i sista perioden.

Matchen i Södertälje stsrtade en halvtimma tidigare än normalt och det verkade som om Växjölaget inte var riktigt vaket. För Södertälje dokumenterade sin styrka på ett markant sätt. SSK vann skotten i första perioden med 19-4 och i andra med 16-5. Naturligtvis hade Växjömålvakten Tuomo Karjalainen stor del i att matchen trots allt inte var avgjord.
Och Växjö Lakers ryckte upp sig i den sista perioden. Laget kom tillbaka spelmsäsigt men hade väldigt svårt att dyrka upp Södertäljes erkänt starka defensiv. Växjölaget fick tre hemmautvisningar att gå på i början av slutakten men inte mycket hände framåt. Växjö Lakers tog också ut målvakten med två minuter kvar, med lika klent resultat.
- Vi sköt för lite för att få till några bra lägen, erkände också Växjös tränare Thomas Kempe.
En tröst i bedrövelsen är förstås att både Arboga och Nyköping också förlorade, så Växjö Lakers har fortfarande bara två poäng upp till play off-plats.