Carolina Klüft tillbaka i hetluften

På onsdag gör IFK Växjös Carolina Klüft comeback efter nästan ett halvt års tävlingsuppehåll.

Carolina Klüfts comeback sker vid en inomhusgala i Göteborg på onsdag kommande vecka, och hon ställer upp i två grenar - höjd och 60 meter.

Men det är en inte helt återställd Carolina Klüft som nu gör säsongsdebut.

En svårläkt skada på baksidan av ena låret gör att hon inte kan prestera på max.

– Jag hade att välja mellan att fortsätta träna eller att gå in och tävla, och jag tror att det gör mig gott både fysiskt och mentalt att få ett break från träningen, säger hon.

Och några personliga rekord räknar hon inte med den här gången.

– Jag måste inte känna att jag ska slå personliga rekord eller prestera på max.

2006 var ett tufft år för mångkamparen Carolina Klüft. En tidigare näst intill oskadad och sprallig Carro fick ställa in hela inomhussäsongen efter en svår skada på baksidan av ena låret.

Efter ett par tävlingar under sommaren blev sedan hemma-EM i Göteborg i augusti en kamp mot den egna kroppen. Men när värste konkurrenten Eunice Barber gav upp lyckades Carro ändå knipa guldmedaljen i sjukamp på nytt mästerskapsrekord.

Och Carolina Klüft hon är väl medveten om att hennes karriär gått in i en ny fas där kroppen börjat säga ifrån.

– Jag börjar bli som de gamla rävarna som Stefan Holm sa till mig, vänta bara tills du blir lite äldre! Och jag börjar väl komma dit nu.

I inomhusgalan i Göteborg ställer Carro upp i två grenar, höjd och 60 meter, därefter väntar bland annat inomhus-EM i Birmingham i början av mars, men det stora målet för säsongen det är VM i Osaka i Japan i augusti.

– Självklart är VM den absoluta höjdpunkten, dessutom är det första gången jag får tävla på ett mästerskap utanför utanför Europas gränser.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sr.se