Tingsryd tog tre tunga poäng

Med knapp nöd ordnade Tingsryd en viktig seger i bortamatchen mot Malmölaget Pantern. Det blev 5-4 till TAIF men Panterns slutspurt höll på att kosta Tingsryd en och annan poäng. Tack vare segern ligger Tingsryd kvar på tredjeplatsen i tabellen, kvalplatsen.

Men det är fortfarandre en stenhård kamp med Olofström om den viktiga positionen kring kvalstrecket, eftersom Olofström också vann, 7-4 i Helsingborg.
I Malmö var det jämnt målmässigt fram till sista perioden. Olof Einarsson gav TAIF ledningen efter sju minuter, en ledning som höll sig till sista spelminuten av första perioden. Veteranen Robert Burakowsky kvitterade och han gjorde också 2-1 till Pantern eter halva matchen. Men sedan kom Tingsryds segerryck.
Olof Svensson kvitterade till 2-2 bara någon minuter efter henmaledningen och Olof Einarsson gjorde 2-3 bara efter ytterligare ett par minuter.
Matchhjälte för TAIF, målskyttsmässigt, blev Mattias Persson. Han svarade för både 2-4 och 2-5 och man kan väl tänka sig att han tyckte det var extra kul. För Mattias Persson kom till Tingsryd inför den här säsongen från , just det, Pantern. Tillsammans med Linus Näsström och David Jonsson spelade man elegant i power play fram till 2-5-målet.
Men Pantern kom tillbaka, det var ju lagets egentliga sista möjlighet att vara kvar i kvalstriden. Robert Burakowsky smällde in sitt tredje mål med fem minuyer kvar och Pantern praktiskt taget bosatte sig i Tingsryds försvarszon. Men längre än till Fredrik Johanssons 4-5-mål kom inte Pantern.
Vi ska noggrant notera att Viktor Fast i TAIF-målet hade 39 skott mot sig att klara av, TAIF hade 23 skott i den statistiken.