Andra raka förlusten för Växjö Lakers i Nybro

Återigen vann Nybro över Växjö Lakers med uddamålet i Hockeyallsvenskan. I mellandarna blev det 6-5 till Nybro, under söndagskvällen gjorde Nybro 4-3 på Växjölaget. En seger som helt klart grundlades i den första perioden. Efter den ledde Nybro med 3-0.

- Det håller helt enkelt inte att ge bort mål som vi gjorde i första perioden, sa  en mycket besviken assisterande tränare i Växjö Lakers, Andreas Custemo.
Richard Gynges 2-0-mål efter 17 minuters spel kom dessutom när Växjö Lakers hade en spelare mer på isen. Och för att liksom understryka, släppte Växjölaget in Nybros 3-0-mål bara tio sekunder före första pausvilan, Jarno Honkonen målskytt.
Växjö Lakers repade mod och reducerade två gånger i början av den andra perioden, Torsten Yngvesson och Marcus Weinstock stod för fullträffarna. Båda målen kom i power play, fem mot fyra respektive fem mot tre. Men Richard Gynges 4-2-mpl gav Växjölaget tyngre uppförsbacken inför sista perioden.
Bara en och en halv minut efter sista pausen reducerade Johan Andersson till 4-3 men sedan var det stopp för Växjölagets del. trots att man fick två Nybroutvisningar att gå på och trots att man tog ut målvakten Toumo Karjalainen den sista spelminuten.