Tre kilo amfetamin gav fem år

En 30-årig man dömdes på torsdagen till fem och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott. Drygt tre kilo amfetamin räckte som bevis.

Den 30-årige mannen dömdes mot sitt nekande på torsdagen till fem och ett halvt års fängelse.

Bevisen mot mannen var starka: hans fingeravtryck hittades på ett paktet med nästan tre kilo amfetamin.

30-åringen greps av polis i Växjö den 29 juni fjol. Efter gripandet hittade en privatperson en väska, som lämnades in på ett hotell. Där öppnade personalen väskan och hittade ett paket med vad som skulle visa sig vara 2,8 kilo amfetamin.

Bevisningen mot mannen består bland annat av en omfattande kartläggning av telefonsamtal mellan 30-åringen och en 27-årig man från Växjö.

30-åringen nekar till att han använt en av de spårade mobiltelefonerna trots att ett kvitto på det aktuella kontantkortet hittades i den bil han körde.

Överhuvudtaget nekade 30-åringen till all inblandning, men Växjö tingsrätt trodde honom inte.

Mannen befann sig dessutom olagligt i Sverige, eftersom han var utvisad från landet. I och med fängelsestraffet är en tidigare villkorlig dom förverkad.

Den 27-årige Växjöbo som ingått i utredningen friades från misstankarna om narkotikabrott - han skyllde på att någon annan haft hans telefon.

Däremot dömdes han till fyra månaders fängelse för vapenbrott, eftersom han haft en pistol och sju patroner utan tillstånd.

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se