Landstinget utreder läkarbristen

Läkarbristen i länet är stor. Men hur stor vet inte landstingsledningen och därför har de nu tillsatt en utredning för att få en bild över hur många läkare som behövs och hur de kan lockas till Kronobergs län.

- Vi vet inte hur det ser ut och behöver en kartläggning om vi ska kunna komma till rätta med problemen, säger Suzanne Frank, moderat landstingsråd.

Hur många läkare som behövs kan Suzanne Frank inte svara på, det hon vet är att det bristen är stor och att den kan bli ännu större i framtiden, bland annat väntar stora pensionsavgångar de närmaste åren. Och speciellt akut är situationen inom psykiatrin och på våra vårdcentraler.

Och det är angeläget att läkarbristen minskar, bristen leder till långa köer för patienterna. Men det innebär också stora kostnader för landstinget, eftersom man till exempel tvingas hyra in läkare. Hyrläkarna kostade förra året 25 miljoner kronor.

Landstingsledningen vet inte heller vilket som är det mest effektiva sättet att hitta nya läkare, men idag presenterade politikerna i alla fall ett förslag på hur bristen kan minska. Bland annat ska rekryteringen av utländska läkare fortsätta. Landstinget bör eventuellt samarbeta mer med olika utbildningar, till exempel i Växjö och Lund. En annan viktig del är att få de ST och AT-läkare som har sin tjänst i länet att vilja vara kvar i länet även när de blir färdiga läkare. Och att få de läkare som redan finns att vilja jobba minst till de är 65 år gamla.

Men också mer okonventionella metoder, säger Suzanne Frank.

- En sådan sak kan vara att belöna de läkare som lyckas rekrytera kollegor, säger Suzanne Frank.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".