Coop vill sparka 25 chaufförer i Växjö

Dagligvarukedjan Coop vill säga upp 25 chaufförer vid sin distributionscentral i Räppe utanför Växjö.  Anledningen är att det krävs besparingar, enligt Coops ledning.

Men hur stora besparingar den här planerade neddragningen ger, det vill Coops vikarierande logistikchef i Sverige, Bengt Svensson, inte ge något svar på under torsdagen.

Att outsourca är lika med att göra sig av med 25 chaufförer och  lägga ut transporterna på entreprenad i stället. Än så länge handlar det om ett så kallat inriktningsbeslut från företagets sida, ett beslut som togs på ett styrelsemöte under onsdagen.

Personalen ska informeras om några dagar. Men ambitionen från företagets sida är tydlig: att göra sig av med hälften av alla de chaufförer som arbetar på terminalen i Räppe i Växjös utkant.

Från fackligt håll är man skeptisk till om företaget kommer att tjäna miljoner på outsourcingen, om det blir billigare överhuvud taget. MBL-förhandlingar har inte inletts ännu och Bengt Svensson vill inte uttala sig om hur man tänkt sig framtiden för de 25 chaufförer som företaget vill göra sig av med.

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".