Viktig seger mot jumbolaget

Växjö Lakers tog de tre förväntade poängen i hemmamatchen mot sistalaget i Hockeyallsvenskan, Huddinge. Det blev 5-3 i en match som Växjö Lakers dominerade länge och väl. Men som Huddinge kämpade sig in i och nästan lyckades störa hemmalaget. Nu ligger Växjölaget på play off-plats med fyra poängs marginal.

Det såg ut att bli tämliugen enkel historia för Växjö Lakers, Huddinge hade spelat och vunnit i Nybro på lördagen och hade inte mycket att sätta emot i början på matchen. Växjö Lakers gick fram till både 3-0 och hade 4-1 i mål och 23-13 i skott efter två perioder. Hur säkert som helst.
Men Huddinge repade mod och reduceringen till 4-2 i tredje perioden var lite illavarslande för Växjölaget. I alla fall fram tills dess att Torsten Yngvesson gjorde 5-2 med fem minuter kvar att spela. Då var det definitivt klart.
Markus Weinstock visade på sitt sätt vägen för Växjö Lakers genom att göra det viktiga 1-0-målet. Christian Jacobsson svarade för både 2-0 och 3-0. Gustav Hjalmarsson prickade in 4-1 i slutet av andra perioden.
Nu har Växjö Lkers 64 poäng på sin sjätte plats i tabellen. Det är lika med fyra poäng mer än serieåttan, Nyköping. Dessutom har Växjö Lakers en match mindre spelad. Men på söndag: Växjö Lakers-Nyköping. Då kan det bli klart - Växjö Lakers till play off mot elitserien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".