Misstänkte mördaren portad från rättsalen

34-åringen som misstänks för mordet på Erik Axel Eriksson fick inte sitta med i rättssalen i Växjö tingsrätt i dag när åklagarens viktigaste vittne skulle lämna sina uppgifter under den pågående rättegången i dag.

På tisdagen förhördes åklagarens två viktigaste vittnen i rättegången i Växjö tingsrätt mot 34-åringen som åtalats för att 1992 ha skjutit ihjäl Erik Axel Eriksson.

Den kvinna som vid tiden för mordet var tillsammans med den åtalade begärde att 34-åringen skulle lämna rättssalen när hon vittnande. Han fick i stället lyssna från ett angränsande rum. Kvinnan vidhöll sin tidigare uppgift, att 26-åringen mördades som hämnd för ett övergrepp mot henne. Hon berättade om att den åtalade, som då var 19 år, morgonen efter mordet ska ha sagt till henne att ”jag gjorde det för din skull”. Kvinnan berättade att hon under åren försökt förtränga upplevelsen, men att hon till sist känt att hon måste berätta vad hon visste.

På tisdagen förhördes också den reservofficer som sagt att han lånat ut sitt vapen till den mordmisstänkte 34-åringen strax före mordet. Och reservofficeren hävdade återingen att han är helt säker på att 34-åringen hade vapnet hos sig vid den här tidpunkten.

Trots uppgifterna från de båda vittnena var Thomas Olsson fortsatt optimistisk efter rättegångsdagen.

-Är det här de viktigaste vittnena så finns det ingen anledning att oroa sig. Vi ser fram emot ett frikännande, sade han till Sveriges Radio Kronoberg.

Lennart Ernstsson
lennart.ernstsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista