Två kvinnor rånade 76-åring i Växjö

En 76-årig kvinna blev i går bestulen ur sin lägenhet i Växjö. Hon blev av med smycken och matsilver när två främmande kvinnor tagit sig in i hennes hem.

Det var på eftermiddagen i går som den äldre kvinnan fick besök av en främmande kvinna i 40-årsåldern. Kvinnan bad om att hon skulle få förvara en väska hos 76-åringen, en väska som skulle till en granne i huset som inte var hemma just då.

Lägenhetsinnehavaren ville inte ta emot någon väska och inte heller släppa in kvinnan i lägenheten, men kvinnan tog sig i alla fall in och de gick in i köket.

När kvinnan gått upptäckte 76-åringen att hon blivit av med matsilver samt sitt smyckeskrin som hon förvarat i en låda.

Enligt polisen hade en annan kvinna tagit sig in i lägenheten och stulit sakerna under tiden som 76-åringen uppehölls i köket. Ett vittne hade tidigare sett två kvinnor, båda i 40-årsåldern, tillsammans utanför 76-åringens dörr.

I torsdags blev ett äldre par i Ljungby bestulna på 20 000 kronor på ett liknande sätt. Om det är samma personer som ligger bakom båda rånen vet polisen inte. Polisen uppmanar dock alla att inte släppa in främmande människor i sitt hem.

nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista