Olof Svensson frälste Tingsryd

Han kom tillbaka efter sejouren i Nyköping och det tackar Tingsryds AIF för. För Olof Svensson ordnade två poäng till TAIF i hemmamatchen mot Enköping i och med 3-2 efter förlängning. Tack vare segern toppar nu TAIF kvalserien.

Efter den två första perioderna såg Tingsryd ut att kunna räkna in sin andra raka trepoängare. Då ledde man med 2-0 det fanns inte mycket som talade för att Enköping skulle kunna komma tillbaka in i matchen. Det var nämligen TAIF som pressade och hade spelet de två första perioderna. Dessutom missade Tomas Lundström ett straffslag.
Men så blev det inte trots att Tingsryd hade två fem mot tre-lägen i den sista perioden. Enköping kontrade till sig två mål, vilket alltså gav ovgjort efter tre perioder. Men rimligen skulle Tingsryd haft ett större försprång än de två mål, som Enköping kunde ta ikapp.
Men bara 28 sekunder in på förlängningen räddade alltså Olof Svensson segern och två pinnar till Tingsryd. Han lånades tillbaka från allsvenska Nyköping för ett par månader sedan och kontrakterades sedan säsongen ut, det draget ångrar man inte i TAIF idag. David Jonsson också målskytt för Tingsryd.

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista