Klar revansch för Tingsryd i kvalderbyt

Tingsryd vann sin första match över länskonkurrenten Troja/Ljungby på tisdagskvällen med 7-3. Nu leder Tingsryd kvalserien.

Efte en ganska jämn förstaperiod noterades 1-1 i målprotokollet och de flesta av de 3.000 på läktarna bespetsade sig på en jämn och dramatisk tillställning också resten av derbyt.

Men därav blev intet när Tingsryd avgjorde i den andra perioden genom att vinna den med 4-1.

Det kunde man göra tack vare att Trojaspelarna slarvade alldeles för mycket, och vid ett par tillfällen mer eller mindre gav bort pucken så att hemmaspelarna kunde kontra in mål.

Med sammanlagt 5-2 i ryggen inför den sista perioden var det inte mycket som talade för Troja.

Det blev heller ingenting som gjorde att Troja kunde komma tillbaka i matchen. I stället gick Tingsryd fram till 7-2 innan Kory Baker kunde göra Trojas och matchens sista mål.

Kory Baker gjorde två av Trojas mål, Thomas Fahlqvist det resterande.

Olof Einarsson inledde och avslutade Tingsryds målgörande. Anders Åkesson gjorde också två mål, Linus Näsström, Tomas Lundström och David Jonsson varsitt.

I den andra kvalmatchen i gruppen, vann Skövde i Enköping med 3-2 efter förlängning. Det betyder att Tingsryd har åtta poäng efter halva serien, Troja har fyra, Enköping tre och Skövde två.

Torsdagskvällen innebär returmatch i Ljungby, Troja-Tingsryd.

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista