Överklagan om BB i Ljungby avslogs

Landstinget Kronoberg får ingen extra tid på sig för att kunna rätta till bristerna på BB i Ljungby.

För nu har länsrätten i Stockholm avslagit landstingets överklagan av Socialstyrelsens beslut att samtliga patientsäkerhetshöjande åtgärder på BB ska vara genomförda senast 2 april.

Landstingsledningen hade hoppats få ytterligare ett halvår på sig för att bland annat hitta barnläkare, men länsrätten går på Socialstyrelsens linje och anser att det är rimligt att sätta en gräns vid den 2 april. Och det innebär sannolikt att BB i Ljungby kommer att stängs då. Men landstingsstyrelsen ger inte upp:

- Vårt beslut ifrån landstingsstyrelsen förra veckan står fast: vi fortsätter våra ansträngningar att försöka klara av detta, med den tid vi har till vårt förfogande, att leva upp till de krav som Socialstyrelsen ställer. Samtidigt som vi, ifall det skulle misslyckas, också planerar för en avveckling av BB i Ljungby, säger moderata landstingsrådet Suzanne Frank

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista