Enda målet räckte för Troja i derbyt

Troja/Ljungby fick sin revansch på Tingsryd i kvalhockeyn. I tisdags vann TAIF klart med 7-3, två kvällar senare tog Troja revansch hemma i Sunnerbohov och vann med 1-0. Thomas Fahlqvist blev matchvinnare med sitt mål 5.54 in i andra perioden.

Det blev ett kvalderby som i mångt gick i försiktighetens tecken. Visserligen var det lite fart och fläkt i den inledande perioden, men efterhand verkade båda lagen ängsliga för att släppa till något onödigt. Troja hade väl lärt sig läxan efter förlusten i Tingsryd, där man gav bort pucken alltför lättvindigt alltför många gånger. Och Tingsryd spelade ungefär som vanligt med försvarsspelet som främsta vapen.
Men det var ytterst nära att det blivit förlängning, med bara några få sekunder kvar av matchen prickades hemmamålvakten Petter Sandströms ribba och returen klarade Trojakeepern också av.
Med två matcher kvar att spela av denna förkvalserie, ligger länslagen etta och tvåa i tabellen, de platser som ger fortsatt kvalspel. Tingsryd leder på åtta poäng, Troja har sju, Skövde fem och Enköping tre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista