Det såg bättre ut för Carolina Klüft i SM

Ett brons i höjd och en femteplats i kula blev facit för Carolina Klüft efter första dagen av inomhus-SM i friidrott i Göteborg. En tävling som naturligtvis är ett genrep inom EM i Birmingham om en vecka. Synproblemen från i tisdags var borta och IFK Växjö-stjärnan var i stort sett nöjd med lördagens insatser.

I höjdhopp presterade Carolina Klüft 1.84 och kom alltså trea på det. Men hon tycker själv att det fanns med att ge och att hon var nära att ta ett par centimeter högre.
I kulstötningen nådde hon 14.09 som bäst och hade ytterligare en stöt över 14 meter. Det är en meter från hennes personbästa. Hon hade nu i SM en stöt i trakten av 15 meter, men då trampade hon över.

Förargliga hundradelar
IFK Växjö var också nosade på ett par medaljer ytterligare och det var verkligen med små marginaler som pallplatserna på 60 meter missades.
Stina Smibacker kom fyra, bara två hundradels sekund från bronsplats.
Erik Karlsson var också bara två hundradels sekund från tredjeplatsen men han kom bara på sjätte plats. Så jämnt var det i den finalen.
Håkan Jedhammar blev femma i stavhopp.

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista