Larry lyckades ta TAIF vidare

Tingsryd 38-årige forward Larry Pilut steg fram som matchavgörare i Enköping. Två mål från den 38-årige veteranens sida grundlade TAIF 5-1-seger. 3-0 i den andra perioden var Tingsryds segerryck. Och nu är Tingsryd klart för play off, nästa kvalrunda mot Allsvenskan.

Enköping stretade liksom i matchen i Tingsryd emot riktigt bra. Men den här gången höll det bara en dryg period. För ett par minuter efter första pausen gav Larry Pilut TAIF ledningen med 1-0.  En dryg minut för andra pusen gjorde han 3-0. Däremellan hade Olof Svensson fullföljt traditionen med kvalmål.
Visserligen reducerade Enköping bara 28 sekunder in i den tredje perioden med det tog bara fyra minuter innan Tomas Lundström återställde ordningen. Sedan följde Mattias Persson upp med matchens sista fullträff.
Det var aldrig något snack om att Tingsryd skulle vinna, men dominerade det två första periodena med eftertryck. Enköping kom visserligen tillbaka i sista avdelningen med ett visst övertag men man förmådde aldrig hota Tingsryds seger på allvar.
Med sina ihopspelade elva poäng är Tingsryd klart för play off men vill nog vinna den här förkvalserien, eftersom man då lottas mot en tvåa i en annan sådan kvalgrupp.
Onsdagsmatchen, den sista i förkvalserien,  spelas mot Skövde i Dackehallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista