Enligt advokaten: mordutredningen läcker

Den åtalades försvarsadvokat i den pågående mordrättegången i Växjö anser att någon läcker ut hemlig information till media.

Någon läcker ut hemlig information om mordutredningen kring Erik Axel Eriksson i Växjö och på så sätt försöker påverka rättegången.

Den anklagelsen levererade den åtalades försvarsadvokat Tomas Olsson under den fortsatta rättegången idag.

– Det är ju uppenbart att någon inom polis eller åklagarmyndigheten läcker ut information om sekretessbelagt material, och att informationen läggs ut i vissa kritiska ögonblick.

– Det kan inte tolkas på annat sätt än att man via media vill försöka påverka utgången (av rättegången), säger advokat Tomas Olsson.

Han anser att någon med insyn i utredningen har läckt sekretessbelagda uppgifter till media, ett påstående som tillbakavisas av åklagaren Yvonne Rudinsson.

– Det är ju inte så att någon medvetet läcker information som jag känner till.

– Jag tror nog att alla som hanterar utredningen är väldigt måna om att att det ska gå så riktigt till som möjligt, säger åklagaren Yvonne Rudinsson.

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista