Oklart kring hur länets folkpartister ser på sin partiledare

Det är ännu inte klart vad länets folkpartister tycker om sin partiledares framtid. Det avgörs på årsmötet i Tingsryd i morgon lördag.

På morgondagens årsmöte i Tingsryd bestämmer sig folkpartiet i Kronobergs län för om de vill ha Lars Leijonborg kvar som partiledare eller inte.

Folkpartiets partidistrikt i Västerbotten, Dalarna, Blekinge och nu senast Gotland vill alla byta ut folkpartiets partiledare Lars Leijonborg, före nästa val år 2010.

En av orsakerna till att flera folkpartister kräver Lars Leijonborgs avgång är deras dåliga valresultat, där partiet nästan tappade hälften av dom väljare man fick i riksdagsvalet år 2002.

- Det sätt som Lars Leijonborg valde att hantera den skandalen, är ytterligare en orsak till att allt fler nu kräver hans avgång, det säger Gunnar Nordmark, ordförande för folkpartiets länsförbund i Kronoberg

Jerry Sandberg
jerry.sandberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".