Ryan Johnsson i Östers startelva

När Öster tränade i lördags, avslutades de två timmarna med tvåmålsspel. Och på vänster yttermittfältsplats fanns den nye jamaicanen Ryan Johnsson i vad som såg ut som den tänkta startuppställningen i morgon. Utan att säga att Ryan Johnsson startar matchen i Malmö, så sa Östertränaren Giles Stille i alla fall så här:

Jodå, uoppställningen på lördagsträningen var nog inte bara till för att förvilla. Ryan Johnson spelade tillsammans med de tio andra som agerade från start i premiärmatchen mot Häcken. Alltså på den plats som Daniel Svensson spelade mot Häcken. Hur det slutligen blir avgörs inte förrän under måndagen men Österledningen funderar allvarligt på ta tillvara Ryan Johnsons kvaliteteter som mittfältare.
Man kan notera att Ingemar Teever tränade för fullt under lördagen, den skada han ådrog sig i reservlaget tidigare i veckan var väl inte av det mera allvarligare slaget. Och Pavel Zavadil fick under lördagsträningen husera bland de mindre rutinerade spelarna, i B-uppställningen. Men räkna med att Pavel Zavadil kommer att finns med på bänken på Malmö IP.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista