Gamla gänget samlas i Växjö HF igen

Ryggen har satt stopp för spel från och till i flera år. Men nu försöker 28-årige Henrik Nordenberg att hjälpa sin gamla klubb Växjö HF i satsningen på att ta sig tillbaka till eliten i hanbollen igen. Trots att han egentligen är idrottsinvalid...

De senaste åren har Henrik Nordenberg spelat för Alstermo, eller skulle har spelat mycket mer om nu inte diskbråcket har gjort sig alltför påmint. Sanningen ör att han inte spelat en match det senaste året. Men nu rycker det i fingrarna igen, som han själv uttrycker det.
- Jag har lovat Håkan Gröön att ställa upp och försöka hjälpa klubben i satsningen uppåt, säger Henrik Nordenberg.
Håkan Gröön är lika med Växjö HF:s ordförande och han försöker nu samla lite av det gamla VHF-gänget i Växjöklubben igen. Liksom Henrik Nordenberg har flera valt att representera Alstermo under senare år, eftersom Alstermo legat i högre serier. Men nu har Pär Söderqvist valt att byta tränarjobbet i Alstermo mot samma post i Växjö HF, Henrik Nordenberg hoppas kunna spela i VHF och Henrik Moberg funderar som bäst på att gå samma väg, från Alstermo till Växjö HF. Som höll på att ramla ur division 2 för någon månad sedan. Men med gamla gängets hjälp ska det bära uppåt igen, mot eliten.

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista