Mattias Weinhandl valde Linköping

I helgen blev det klart: Mattias Weinhandl, 26 år, återkommer till svensk ishockey. Han har valt att spela i elitserien för Linköpings HC efter fyra år i nordamerika. Nu blir det lite närmare hem till Ljungby...

Efter att ha slagit igenom i Troja/Ljungby valde Mattias Weinhandl att gå till MoDo för att utvecklas spelare spelare för sju år sedan. Trots att han fick ena ögat söndertrasat i en junior-VM-match gick karriären spikrakt uppåt. Med spel i landslaget, hittills har det blivit 53 matcher för Tre Kronor.
Proffskarriären ”over there” startade med att han valdes av New York Islanders 1999 och de aktiva åren som  helproffs har sett ut så här: Bridgeport Sound Tigers, New York Islanders, Minnesota Wilds, Houston Aeros.
Senaste säsongen har Mattias Weinhandl alltså fått hålla till ett så kallat farmarlag och det har varit en situation som han knappast varit nöjd med. Därför var det inte så svårt för honom att välja Sverige igen. Han hade ett antal anbud från elitserieklubbar att välja bland. Men Linköping smakade bäst, därifrån är det dessutom ungefär lika långt hem till Ljungby som till brorsan Jimmy i Stockholm.

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista