Johan Nilsson ordnade Ljungbys poäng

Med ett skott från egen planhalva ordnade mittbacken Johan Nilsson 2-2 för sitt Ljungby hemma mot Jönköpingslaget Tenhult. Och det när LIF var blott nio spelare på planen, både målvakten Dennis Löf och David Rydh var utvisade. Men trots det tog Ljungby årets första seriepoäng.

Med bara några minuter kvar att spela tog inhoppande Johan Nilsson en riktig rövare. Efter en LIF-frispark klippte han till och bollen for över alla spelare, inklusive gästmålvakten och in i nät. Kvitteringen till 2-2 kom från - 60 meter!
- Målvakten missbedömde väl bollbanan, säger Johan Nilsson nöjd.
Han kom tillbaka till Ljungby IF efter ett par års gästspel i Ryssby. Och mer spektaklulär och viktig återkomst får man väl leat efter. För frågan är om förhandstippade topplaget Ljungby hade tålt en fjärde förlust på raken. Nu kan man ta med sig den starka moralen i fortsättningen.
För först blev keepern Dennis Löf utvisad sedan han fällt en motståndare och på straffen gjorde Tenhult 0-1. Robert Berg kvitterade på nick med en man kort. David Rydh drog i en motståndarbyxa och samtidigt på sig sitt andra gula kort i matchen vid 1-2. Men så kom då Johan Nilsson makalösa 2-2-mål - med två man kort.

Skåneförlust för Älmeboda/Linneryd
Den tredje förlusten för Älmeboda/Linneryd i Skånetvåan kom också den mot ett Skånelag. Högaborg vann på sin hemmaplan i Helsingborg med 3-1. Tidigare har Älmeboda/Linneryd förlorade mot Lund och Malmö Anadulo. Segern i förra omgången kom ju mot Laholm - från Halland...

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se