Zavadil har åkt hem igen

För andra gången på sex veckor har Östers mittfältare Pavel Zavadil åkt hem till Tjeckien mitt under pågående säsong. Denna gång gjorde han det dessutom utan Östers tillåtelse.

- Vi fick kännedom om detta när Pavel redan hade åkt, säger sportchefen i Öster, Håkan Arvidsson.

För andra gången på kort tid har Östers mittfältsstjärna Pavel Zavadil lämnat sina klubbkamrater för att plötsligt åka hem till sin familj i Tjeckien.

För en och en halv månad sedan fick Zavadil tillstånd av Öster att lämna truppen på obestämd tid, men den här gången frågade han inte om lov.

Istället ringde Pavel Zavadil till sin tolk när han precis skulle lämna Sverige, och bad att hon i sin tur skulle underrätta Öster om läget.

- Vi hade förståss hellre sett att Pavel ringde, kommenterar Arvidsson.

Familjeproblem
Anledningen till att Pavel Zavadil ännu en gång lämnar Öster mitt under pågående säsong, vet inte sportchefen Håkan Arvidson. Och faktum är att Arvidsson inte heller riktigt vet varför Zavadil lämnade Växjö första gången, för sex veckor sedan. ”Familjeproblem” hette det då, men mer detaljerad än så har Zavadil inte varit.

Och nu är han alltså borta igen. Den här gången helt utan sanktionering från sin arbetsgivare. Men om tjecken har begått kontraktsbrott i och med den hastiga hemresan, vill inte Håkan Arvidsson kommentera.

- Vi nåste få mer information innan vi tar ställning, säger Arvidsson.

Vad som är giltiga skäl för att inte komma till träning eller match vill Arvidsson inte närmare precisera. Och han kan inte precisera när Zavadil är tillbaka i Öster igen - för det har han ingen aning om.

- Nej, jag vet faktiskt inte det. Vi hoppas få kontakt med honom under söndagen eller måndagen, avslutar Arvidsson.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se