Carro gjorde mycket bra smygpremiär i Skruv

Carolina Klüft gjorde säsongsdebut utomhus på lördagen i Marknadsspelen i Skruv. Carolina Klüft sprang 100 meter häck på tiden 13.38, bara 23 hundradelar från hennes personliga rekord.
- Jag är mycket nöjd, sade hon efter loppet till SR Kronoberg.

Det var under största hemlighetsmakeri som Carolina klüft valde att ta sig till Skruvs IP för att göra sin utomhuspremiär VM-året 2007. Allt för att slippa så mycket uppmärksamhet som möjligt.
Väl på plats på den idylliska lilla idrottsplatsen var Carolina Klüft peppad och laddad, hon peppade också medtävlarna på korta häckloppet och dunkade på sina lår just när hon gått ner i startblocken - visst var det en riktig tävling för hennes del.
Tiden 13.38 var klart godkänd både av henne själv och tränaren Agne Bergvall. Det påstods att det var 2,2 sekundmeters medvind, men alla som var där undrade var vindmätaren hittade den medvinden. I vilket fall blev det inget banrekord på gund av den påstådda medvinden.
Om en vecka är det dags fär den traditionella mångkampsgalan i Götzis och det var just med tanke på öppningsgrenen 100 meter häck, som Carolina Klüft valde att springa just den distansen i Skruv på lördagen.
- Jag kunde attackera i löpningen på ett sätt som jag inte kunde göra under hela fjolåret, konstaterade Carolina Klüft, märkbart beklåten.
Nu känner hon inte av besvären i baksidan av sitt en lår och bara det var en positiv vägvisare för världens bästa mångkamperska.

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se