Målkalas för Ljungby - 9-0!

Snacka om islossning eller trendbrott för Ljungby IF. En enda poäng på de fem första omgångarna följdes av 9-0 på Lidköpingslaget Heimer på Lagavallen i den sjätte matchen. Var det vändningen för det tippade topplaget LIF som nu lämnade bottenplatsen i tabellen. Dennis Martinsson klämde in fem mål!

Det var faktiskt en ren bottenfinal på Lagavallen, sistaplacerade Ljungby mot näst sistalaget Heimer. Men det blev inte kamp, ingen fight. Ljungby var helt enkelt totalt överlägset och kunde ha gjort en handfull mål ytterligare. Så överlägset var LIF i den här matchen. Heimer besvärades av en del skador i laget men sanningen är att lagets försvarsspel lämnade en hel del övrigt att önska.
Ljungby förvärv från Rydaholm Dennis Martinsson gjorde verkligen skäl för epitetet skyttekung mot Heimer. Han inledde målskyttet i den 9 minuten med 1-0 och avslutade med de fyra sista målen i matchen. Däremellan hade Robert Berg gjort tre fullträffar och David Rydh en.
Tack vare storsegern gick Ljungby förbi två lag i tabellen och ligger nu på tionde plats i serien.
Kanske det var så att cupförlusten på IFK Göteborg på Kristi Himmelfärds dag med 6-1 trots allt fick Ljungbyspelarna att tända till. 9-0 på Heimer tyder på det.

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se