Öster cupvann mot allsvenska Örebro

Med 3-1 vann Öster mot allsvenska Öebro SK i svenska cupens tredje omgång. Men det krävdes förlängning på Värendsvallen innan sensationen var ett faktum. Bottenlaget i Superettan gjorde två mål efter ordinarie matchtids slut och Östers seger var rättvis.

Med ett par undantag ställde Örebro upp med ordinarie lag medan Öster inte hade tillgång till Paolu Figueiredo, Ingemar Teever och naturligtvis Pavel Zavadil. Den sistnämnde återkom inte till Växjö igår tillsammans med sin agent Milan Martinovic, som Öster krävt.
Trots att det var allsvenskt motstånd var Öster minst lika bra spelmässigt och det var inte oväntat att Teafore Bennett gjorde 1-0 efter 67 minuter. Men bara en dryg minut senare dräpte Lars Larsen in en frispark från 25 meter rakt in i mål bakom Robin Malmqvist till 1-1.
Östermålvakten revanscherade sig i andra halvlek med ett par riktigt svettiga räddningar, men Öster hade också möjligheter. Exempelvis hade Helgi Danielsson en ribbträff.
Direkt när förlängningen börjat slog Martin Claesson in 2-1 för Öster, då hade han varit på planen i bara tio minuter. Och det skulle handla nästan bara om Öster den halvtimmes långa förlängningen. Nästan direkt när andra halvan av förlängningen startat gjorde Teafore Bennett sitt andra mål för kvällen och segern var i hamn.

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".