Misstänkta Alstermorånarna åtalade

På onsdagen lämnade åklagare Marcus Sjöstrand in stämningsansökan mot sex personer som sitter anhållna för rån och försök till rån i Alstermo, Lenhovda Överlida och Storå.

Fyra av männen är misstänkta för försök till rån i Lenhovda och rån i Alstermo. För två av männen är brottsrubriceringen grovt rån och det gäller rån mot Sparbanken i Överlida i Västra Götalands län.

En av männen, en 21-åring, har erkänt rånen och kammaråklagare Marcus Sjöstrand anser att bevisningen mot samtliga är stark.

Det var den 19 mars i år som två maskerade gärningsmän rånade Swedbanks kontor i Alstermo och med hjälp av en chaufför sen försvann med en summa pengar. Personalen chockades, men ingen fick några fysiska skador.

Men strax efter rånet kunde polisen gripa en 30-årig man i en vägspärr, och med hjälp av 30-åringens kontaktnät kunde polisen senare gripa ytterligare fem personer som samtliga är i åldrarna 19-30 år.

Snart blev de sex männen misstänkta för rånet i Alstermo, Överlida i Västra götalands län, samt försök till rån i Lenhovda och Storå i Örebro län under våren. Dessutom är en 21-åring häktad i sin frånvaro, misstänkt för att ha varit med om försöken till bankrån i Storå och Lenhovda, som misslyckades då rånarna på grund av säkerhetssystemen inte kom in i bankerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".