Integrationsverket hoppas på Markaryd

Integrationsverket vill nu att den borgliga alliansen i Markaryd ska ändra sitt tidgare beslut att inte öka sin flyktingmottagning. Inom några veckor kommer verket att ta nya kontakter med kommunen.

Anledningen är att företrädare för den styrande borgliga alliansen öppnar upp för nya diskussioer om flyktingmottagningen efter att en ekonomisk tvist med Migrationsverket löst sig. Integrationsverkets förhoppning är att kommunen ska fördubbla sin mottagning i år, från 25 till ett 50-tal flyktingar. 

Behovet av fler platser i kommunerna är stort, framför allt på grund av flyktingströmmen från Irak. Upp mot 30 000 platser behövs bara i år, hittills har landets kommuner tecknat avtal för drygt hälften av dom platserna. Därför är alla nya platser viktiga.

- Och jag uppfattar att Markaryd ligger i en bra arbetsmarknadsregion där det finns bra möjligheter att få jobb också. Därför är det extra viktigt, säger Sven-Ove Johansson på Integrationsverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".