Växjöorienterare sprang sig till junior-VM

Två bra tävlingar av Växjös OK:s Patrik Karlsson vid JVM-kvaltävlingar i orientering, gör att han själv räknar med att bli uttagen till mästerskapen i Australien den 7-13 juli. En bronsplats och en seger vid kvaltävlingarna i Örnsköldsvik är naturligtvis finfina kvalprestationer av Växjöorienteraren.

I fredagens kvaltävling på sprintdistansen kom Patrik Karlsson trea, loppet var knappast helt perfekt men har var nöjd med placeringen. Just sprint brukar vara hans specialitet men i lördagens medeldistans slog han till med seger i stället. Bland annat efter en stark avslutning av loppet där han prickade in kontrollerna utan några missar.

Det finns fler anledningar att gratulera Patrik Karlsson från Växjö OK. En annan är att han tar studenten på måndagen, på orienteringsgymnasiet i Olofström. JVM-truppen tas ut under tisdagen.

Vi kan också notera att OK Älmes Erik Liljeqvist och Erik Folkesson-Blom blev tolva respetive 13:e på medeldistansen där i Örnsköldsvik igår. Och Erik Liljeqvist alltså fyra på långdistansen på söndagen, Patrik Karlsson vilade en ansträngd häl då och ställde inte upp.

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se