Inget finskt förvärv för Öster

Öster kommer inte att värva den 19-årige finske talangen Tomi  Saarelma, det beskedet gav klubben under helgen. Tomi Saarelma har tränat med Öster en vecka och spelat en match i klubbens U21-lag, men den tekniske mittfältaren bedöms inte tillräckligt bra för att få kontrakt med Öster.

För ett par veckor sedan var Tomi Saarelma och visade upp sig för Djurgården, men inte heller där fann han nåd. Han har under ett par års tid tillhört storklubbens Chelseas ungdomsakademi och försöker alltså nu få kontrakt hos en svensk klubb. Men hittills har det inte blivit napp.

Två avstängda
Måndagskvällens Smålandsderby mellan Jönköpings Södra och Öster blir det första seriederbyt lagen emellan sedan 1969. Öster måste ställa upp utan två av sina mittbackar eftersom både Mario Vasilj och Marco da Silva blev utvisade i senaste matchen i Superettan, då när Öster fick stryk av Sirius med 3-1. Det lär innebära att Fredrik Gustafson spelar mittback tillsammans med namnen Bild. Varken Pavel Zavadil (otränad efter fyra veckor i Tjeckien) eller Paulo Figueiredo (just tillbaka efter landslagsspel med Angola) lär få börja matchen på Östers mittfält. Att döma av de senaste träningarna.
Dessutom är nu Landskrona Bois intresserat av förre skyttekungen i Öster, Pär Cederqvist. Hans äventyr i engelska Walsall är över och han väljer mellan svenska klubbar och att återvända till norska Rauforrs. Hur stort Östers intresse för Pär Cederqvist är, står ännu i dunkel dager.

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se