Två tappade, tunga poäng - 2-2

Älmeboda/Linneryd spelade blott 2-2 i hemmamatchen mot Sölvesborg. Det var två viktiga poäng som hemmalaget tappade, dels med tanke på att det var en match i bottenskiktet av tabellen, dels med tanke på att Sölvesborg spelade med en man utvisad den sista kvarten men ändå lyckades kvittera.

Det såg länge ut som om Älmeboda/Linneryd skulle ta en välbehövlig seger. Johan Gunnarsson gav sitt lag ledningen, som dock försvanmn i och med 1-1-målet. Trots allt, Erik Svenssons 2-1-mål trodde väl de flesta också skulle bli segermålet. Inte minst som Älmeboda/Linneryd fick spela med en man mer de sista 15 minuterna. Ändå lyckades alltså blekingarna kvittera och besvikelsen i hemmalägret var påtaglig.

- Det känns som en förlust, sa också Erik Svensson efteråt.

Poängen för Älmeboda/Linneryd räckte för att ta sig upp på platsen ovanför den negativa kvalstrecket. Men å andra sidan spelar Laholm sin match i tionde omgången under söndagen.

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se

Hinneryd tog storseger
I division 3-fotbollen svsrade oneklingen Hinneryds IF för en riktigt praktsensation. Laget vann nämligen hemma mot Påarp med hela 6-1. Inte minst tack vare rutionerade Martin Davidsson, han gjorde nämligen fyra av Hinneryds mål. Då ska man ändå komma ihåg att Påarp gjorde matchens första mål.
Färjestaden-Älmhult 1-0 på tilläggstid
Rydaholm-Hovmantorp 2-0
Växjö Norra-Bromölla 3-3