Svalt intresse för ny skattereform

På söndag så införs skatteavdraget för hushållsnära tjänster, men intresset för skattereformen i länet verkar ännu så länge vara svalt.

En rundringning som nyheterna gjort till några av länets städfirmor visar nämligen att få kan uppvisa något större uppsving i kundtillströmingen ännu. Maria Helleblad, arbetsledare på ett städbolag i Växjö, hade förväntat sig betydligt fler kunder.

- Vi är besvikna för vi hade hoppats på att anställa fler, säger hon till Sveriges Radio Kronoberg.

En rundringning som SR Kronoberg gjort till några av länets olika städfirmor, visar nämligen att dom flesta företagen ännu inte märkt av ett ökat intresse.

Det är bara en av länets städfirmor, som nyheterna varit i kontakt med, som hävdar motsatsen, alltså att antalet kunder redan nu har ökat tack vare skattereformen.

På skatteverket i Växjö så säger man visserligen att det är många som ringer å frågar om hur avdraget fungerar, men någon ökning av antalet nybildade företag inom hushållssektorn har man inte märkt av.

Jerry Sandberg
jerry.sandberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".