Kundlista för dyr för Växjö kommun

Växjö kommun kommer inte överens med konkursförvaltaren om priset för konkursdrabbade bredbandsbolaget True Moblie Broadbands kundlista. Det innebär att stödet till dom drabbade kunderna försvåras, menar Jörgen Skantz IT-samordnare på Växjö kommun.

I måndags gav Konkursförvaltaren upp, ingen ville ta över det konkursdrabbade TMB’s nät.

Den utrustning som abonnenterna köpt blev då värdelös. Totalt berörs ca 300 kunder av konkursen och kommunerna Växjö, Alvesta, Tingsryd och Älmhult som tecknat kontrakt med TMB lovar kompensation för abonnenterna.

För att snabbt komma i kontakt med kunderna ville Jörgen Skantz ha tillgång till kundlistan som ingick i konkursboet. Kommunen erbjöd sig att betala 1 krona per kund men konkursförvaltaren ville ha budgivning med start på 800 kronor per kund.

De berörda kommunerna står nu alltså utan kundlista.

Hittills har 45 kunder i Växjö hört av sig vilket motsvarar ca hälften av kunderna i kommunen.

De kunder som tecknat kontrakt förlorar ca 3000 kronor efter att ha köpt utrustning och även kommunerna förlorar pengar på detta, i Växjös fall 100 000 kr.

Arbetet med att få kontakt med samtliga abonnenter fortsätter men är en långsam process.

Daniel Westerberg

daniel.westerberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".