Sökandet efter 70-åring avbröts under fredagskvällen

Polisen har ännu inte hittat den 70-årige mannen från Ljungby som försvann i Lerum utanför Göteborg i torsdags. Sökandet avbröts sent igår kväll.

Under gårdagen pågick sökandet efter den 70-årige mannen från Ljungby som är svårt sjuk i parkinson och diabetes och som försvann ifrån Lerum utanför Göteborg i torsdags.

70-åringen var med sin hustru på besök hos dottern och det var i samband med ett besök i en butik som han plötsligt försvann.

Det har varit en stor insats som sökt efter mannen. Militär, polis, helikopter, hundar har sökt i centrala Lerum där mannen försvann men utan resultat.

Även dykare från räddningstjänsten har deltagit i sökandet runt närliggande vattendrag.

Under natten har det också regnat kraftigt i Göteborgs-området med en temperatur på femton grader och det finns risk för nedkylning, då mannen var klädd i tröja och byxor vid försvinnandet enligt polisen.

Men igår kväll vid halv elva avbröts alltså sökandet för tillfället berättar Tommy Johanesson, yttre befäl vid polisen Västra Götaland.

- Eftersom det inte finns något specifikt att gå på inväntar vi nu ett tips från allmänheten som kan ha sett mannen.

Christopher Johansson
christopher.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista