Grova hot och skällsord riktade mot fotbollslag från seriekonkurrenter

Rasistiska påhopp och hot. Det är vad flera fotbollslag i serien divsion 6 Växjö har fått utstå när de mött värnamolaget FK Liljan.

Det säger flera lag som Sveriges Radio Kronoberg har pratat med under måndagen.

Rasistiska påhopp, spottloskor, hot och grova könsord har delats ut till olika lag i division 6 serien av laget från Värnamo.

Daniel Janlöv i Åby/Tjurreda är en av många som utsatts på planen.

- De kallade mig svartskalle och sa att de skulle sparka benen av mig, säger han till SR Kronoberg.

Vice ordförande i FK Liljan, Dervis Coric, vägrar kommentera situationen när han nås på telefon och hänvisar till föreningens ordförande som är på semester och som inte går att nå.

Smålands Fotbollsförbund har än så länge inte fått in någon anmälan mot laget, men enligt Beppe Harrysson som tränar Grimslövstruppen finns tankar om en gemensam skrivelse från ett antal av seriens lag till förbundet för att markera att det gått för långt och att situationen inte är hållbar.

Nu kommer Daniel Janlöv från Åby/Tjureda, som fick flera grova skällsord mot sig med rasistiskt innehåll under en match mot FK Liljan, att anmäla laget till förbundet.

- En anmälan är på gång.

Christopher Johansson
christopher.johansson@sr.se
i sammarbete med
Anders Borg, SR Jönköping
anders.borg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".