Lessebo överklagar länsrättsdomen

Lessebo kommun överklagar nu den uppmärksammade länsrättsdomen som sa nej till kommunens 23-miljonerkronorssatsning i Kosta.

Besvärstiden går ut på tisdagen men redan under måndagen faxades överklagan in till länsrätten i Växjö i en första version som är undertecknad av tillförordnade kommunchefen Göran Jörgensson.

Lessebo kommun har lånat 23 miljoner kronor som sedan gått in i bolaget Kosta Köpmanshus som ägs av Lessebo kommun och New Wave Group, där Torsten Jansson är styrelseordförande och den drivande kraften.

Det socialdemokratiska kommunalrådet Monica Widnemark är styrelseordförande i Kosta Köpmanshus och Torsten Jansson är vice ordförande.

Enligt länsrättsdomen innebär kommunens utbetalning av dom 23 miljonerna att New Wave Group och Torsten Jansson gynnas på ett olagligt sätt.

Men det anser inte socialdemokraterna i kommunledningen i Lessebo som anser att det är ett flertal företag som kan dra fördel av satsningen.

I överklagan som nu kommit in till länsrätten begär kommunen att få anstånd till den 22 augusti med att redovisa grunderna för sin överklagan.

Det är nu kammarrätten som ska ta ställning till om kommunen ska få prövningstillstånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".