Allsång med kravallstaket och vakter

Kravallstaket och säkerhetsvakter - Allsången i Linnéparken i Växjö på måndag kommer att få en annorlunda inramning. Orsaken heter Måns Zelmerlöw.

Turistbyrån i Växjö är nerringd inför allsångsaftonen, men de få sittplatsbiljetterna, ett par hundra för den breda allmänheten, är redan slutsålda. Resten har sponsorerna lagt beslag på.

- Folk förstår inte att det är fullbokat, och vi har många besvikna tonårstjejer som kommer in här, säger turistbyråchefen i Växjö Helen Stenow.

- Vi har försökt få tag på biljetter, men de säger bara att det är fullt. Det blir väl att åka dit tidigt och stå och vänta, säger Veronica Gustafsson.

Nytt publikrekord väntas, uppemot 10 000, då en av Sveriges just nu hetaste artister Måns Zelmerlöw, entrar scenen. Och trycket efter biljetter och den förväntade publiktillströmningen ställer också krav på säkerhet.

Därför kommer Allsången i Linnéparken att få en del nya inslag, som kravallstaket och inhyrda säkerhetsvakter.

- Det här hade vi inte räknat med, det är fantastiskt, säger Gunnar Ström som ansvarar för säkerheten.

Lennart Ernstsson
lennart.ernstsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista