JK vill ha exakt besked om övervakningskameror

Justitiekanslern, JK, vill ha besked om exakt hur många övervakningskameror som Länstrafiken Kronoberg planerar att sätta upp i sina bussar. Anledningen är att det annars inte går att avgöra om behovet av övervakning väger tyngre än den personliga integriteten, anser JK, men något sådant svar kommer JK inte att få.

Justitiekanslern, JK, vill ha ett exakt om hur många övervakningskameror som Länstrafiken Kronoberg tänker att sätta upp i sina bussar.

Anledningen är att det annars inte går att avgöra om behovet av övervakning väger tyngre än den personliga integriteten, anser JK.

Men något sådant svar går inte att ge eftersom upphandlingen av kamerorna inte är klar ännu, konstaterar länssyrelsen i sitt svar på JKs krav.

JK har överklagat länsstyrelsens tillstånd för övervakningskameror bussarna och därför väntar en rättslig prövning nu i länsrätten.

Christopher Johansson
christoffer.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista