Ljungby kommun överklagar inte beslut om kristen friskola

Ljungby kommun kommer inte att överklaga beslutet att den kristna rörelsen Plymothbröderna får starta friskola i Hylte kommun, en skola där barn från Ljungby kommer att gå.

Skolverket sa först nej till friskolan med motiveringen att församlingens slutenhet inte gick att förena med skolans värdegrund, men ändrade sig senare. Detta när en rektor, som inte är medlem i rörelsen anställdes. Det är också tänkt att det ska vara fyra behöriga lärare som inte heller är församlingsmedlemmar.

Enligt Bo Edström som är ordförande i barn och utbildningsnämnden så har man efter att man läst Skolverkets beslut förstått att skolan uppfyller de krav lagen ställer och att en överklagan därför inte skulle få gehör.

Kommunen anser fortfarande att skolan bidrar till segregation och att barnen inte kommer socialiseras och få de intryck som andra barn får.

nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista