Motell vid E4:an planerar bevakad parkeringsplats för lastbilar

Motellet Lagan i Ljungby kommun ska som en av mycket få platser i landet bygga en bevakad parkeringsplats för lastbilar. Efter flera inbrott som skett i de lastade fordonen den senaste tiden krävs nu stora krafttag.

Magnus Strömberg, som driver motellet, berättar att efter långa diskussioner med Vägverket så har han fått svaret att detta inte är något som Vägverket har någon del i.

Ska den säkra parkeringsplatsen konstrueras får motellet ta kostnaderna ur egen kassa. En inhängnad yta som rymmer 100 fordon kostar uppemot fem miljoner:

- Ingen lysande ekonomisk affär men vi blir helt enkelt tvungna, säger han till SR Kronoberg.

Det finns också en annan orsak till att Magnus Strömberg vill göra en ny parkering. I dag parkerar ett femtiotal lastbilar på asfaltsytan och det är ett alldeles för stort antal.

En större och säkrare parkering med ett bevakningssytem, som kamera och väktare, skulle gynna båda sidor menar han. Framförallt åkeribranschen som har gett positiv respons på förslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista