Offensivt dubbelbyte gav Österseger

Öster lyckades vända och vinna hemma mot Falkenberg på söndagen. Med mindre än 20 minuter kvar låg Växjöaget under med 1-0, men ett offensivt dubbelbyte, där Teofore Bennet och Ingemar Teever kom in på planen, gjorde att Öster vände.

Inom loppet av sex minuter gjorde hemmalaget både 1-1 och sen också 2-1.

Och just 2-1 målet blev omdiskuterat, eftersom den assisterande domaren vinkade offside på en Österspelare.

- De nya direktiven är ju att om inte spelaren påverkar spelet så ska det inte vinkas, säger mittbacken i Östere Fredrik Bild.

- Men jag förstår att Falkenbergspelarna protesterade, fortsätter han.

Falkenberg tog annars ledningen och behöll den fram till den 71:e matchminuten. Strax därinnan hade Östers tränare Giles Stille bytt in både Ingemar Teever och Teofore Bennett.

De offensiva krafterna gav utdelning när Teever först gjorde 1-1 och sex minuter senare gjordes även 2-1 (Zavadil).

I slutminuterna gjorde målvakten Robert Veselovsky en fantomräddning som gjorde att tre poäng hamnade i Österlägret.

- Oerhört viktigt med lite tur, avslutar Fredrik Bild.

Växjölaget gick förbi Falkenberg och ligger nu 12:a i tabellen.

Inga nya kontrakt
Innan matchen mot Falkenberg gjorde Öster klart att det inte blir någon fortsättning för varken Marco da Silva eller Daniel Svensson, efter denna säsongen.

Deras respektive kontrakt går ut i slutet av året, men det är alltså redan nu klart att de inte kommer att fortsätta i Öster.

Det är inte heller uteslutet att någon av dem lämnar Öster innan transferfönstret stänger den 31 augusti. Det säger sportchefen Håkan Arvidsson till klubbens hemsida.

sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista