Lägre vinst för Expanda och Boss Media

Designföretaget Expanda, som äger lammhults Möbel och Abstracta, redovisar en vinst efter skatt på 4,3 miljoner kronor för årets andra kvartal. Motsvarande period i fjol var vinsten 6,8 miljoner kronor.

Omsättningen steg till 198,7 miljoner kronor från 184,8 miljoner kronor.

Den starka orderingången skall borga för förbättringar av omsättning och resultat under resten av året. Konjunkturen är fortsatt stark och koncernens bolag har normalt ett betydligt starkare andra halvår, skriver bolaget i rapporten.

Även Växjöbaserade Internetspelstillverkaren Boss Media redovisar en minskad vinst för första halvåret - resultatet efter skatt blev 10,6 miljoner kronor, och det kan jämföras med vinsten på 26,6 miljoner kronor för samma period i fjol.

Boss Media presenterar även ett avtal med Paddy Power, Irlands största vadslagningsföretag, om leverans av ett internetbaserat spel- och kasinosystem i olika språkversioner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".